Andelen af økologiske produkter i detailhandlen er stadigt stødt stigende, og flere forbrugere stiller i højere grad krav om økologi, når de køber mad. Samtidig har flere og flere kommuner og regioner ligeledes målsætninger om at omlægge måltidsproduktionen til en økologisk produktion. En omlægning af produktion fra konventienel til økologi kommer ikke af sig selv, men kræver omhyggelig planlægning og fokus på ressourcerne.

På baggrund af den stigende efterspørgsel af økologiske fødevarer og måltider, har vi integreret en ny gratis funktion i årets opdatering af Dankost Pro, der netop tilgodeser behovene for økologisk produktion. Opdateringen gør det muligt at beregne økologiprocenten på opskrifter, måltider og menuer allerede i planlægningsfasen. Som måltidsproducent er det fx muligt at udregne økologiprocenten på en hel menu, og se om den opfylder kravene for enten bronze-, sølv-, eller guldmærket. 

Funktionen letter planlægningen af økologiindkøb, fordi det med denne er muligt at beregne økologiprocenten forud for indkøb. Det bliver derfor nemmere at få et overblik over, hvor der netop skal sættes ind på de økologiske indkøb, allerede i planlægningsfasen. 

Økologiberegneren er dermed et teoretisk arbejdsredskab, der kan lette vurderingen af, om der skal ansøges til et eller flere af øko-mærkerne. Den faktiske økologiprocent af indkøb, som skal bruge som dokumentation til fødevarekontrollen skal dog stadig have et særskilt økologiregnskab.

Vil du vide mere om funktionen, så tøv ikke med at ringe ind til en snak om mulighederne for netop din produktion.